Turisme gastronòmic
Assaboreix el Geoparc
Als restaurants i comerços del Geoparc es degusta la gastronomia local en tota la seva diversitat. Productes mediterranis, com l’oli d’oliva, les fruites, les verdures i el vi es fusionen amb productes autòctons del Pirineu com el corder de raça xisqueta, la girella o el xolís.
Enologia
Visites a cellers locals i venta de vins elaborats en una terra amb molta història.
Productes locals
Embotits, carns, formatges, olis d’oliva extra i venta de productes típics dels Pirineus Catalans.
Restauració
Cartes i menús que ofereixen productes locals, cuinats seguint les receptes tradicionals del territori.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Al Teu Gust, aliments del Pallars
Programa de dinamització i suport al sector agroalimentari que es desenvolupa al Pallars Jussà.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Hotel Terradets
Situat als peus del Montsec, aquest negoci familiar ofereix una àmplia carta basada en productes de proximitat, amb arrels pallareses i catalanes.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Restaurant Cal Jou
Restaurant tradicional ubicat al poble de Conques, a una casa rehabilitada. Ofereix carta i menús amb producte local i promouen activitats socioculturals i de dinamització del territori com concerts i vermuts musicals.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Cuina Ester per emportar
Elaboració de plats amb aromes i sabors que fusionen la tradició amb la creativitat culinària. Barreja de gastronomia local amb plats que permeten viatjar pel món.
-
- Enologia
- |
- Turisme gastronòmic
De la Roca a la Copa: Geologia i Vi
Aquesta experiència et portarà per les roques del cultiu de la nostra vinya, per on van passejar els dinosaures, tot coneixent els processos de la viticultura natural. Finalment, tastaràs els vins que aquestes roques han donat a llum.
-
- Enologia
- |
- Turisme gastronòmic
Visita guiada a la vinya, el celler i tast amb Sauvella
Experiència enològica al celler i les vinyes de la bodega Sauvella que cultiva raïms autòctons que prosperen al clima extrem de muntanya i en un sòl de margues i gresos vermellosos.
Vins del Geoparc
Tasta els nostres productes
-
Formatge tupí de Sort
Tupí elaborat partir dels seus formatges curats barrejats amb oli d’oliva verge extra i aiguardent de manera que es provoca una segona fermentació, de textura cremosa, amb sabor fort, llarg i persistent.
-
Oli d’oliva Molí de la Vansa
Oli d’oliva verge extra de la varietat Verdiell, una varietat autòctona del peu de la serra del Montsec a la comarca de la Noguera.
-
Cervesa Ctretze Pirineus
Cervesa Ctretze Pirineus va inaugurar la seva fàbrica l’any 2014, ubicada a la Pobla de Segur. Les seves cerveses estan inspirades en el territori i elaborades amb l’aigua dels Pirineus, que li dona un distintiu de qualitat al seu sabor. A més d’una cerveseria, la fàbrica Ctretze és un espai cultural que ofereix una gran…
-
Vedella Bruna dels Pirineus de Casa Masover
Casa Masover garantitza que el 100% de les seves vedelles han estat criades a la seva explotació i en una zona privilegiada a Buira, Vall de Manyanet, Pallars Jussà, Pirineu de Lleida. La seva alimentació de pastura y forratge està produïda en la seva totalitat en la mateixa explotació.
-
Embotits ecològics de Cal Tomàs
Elaboració d’embotits, amb porc ecològic i seguint receptes tradicionals.
-
Vaca i vedella ecològica de pastura de Cal Tomàs
Vaca i vedella de ramaderia ecològica basada en l’agricultura regenerativa. No llauren els camps per evitar l’erosió i implanten pastures perennes per tal de proveir l’alimentació de les seves vaques i vedells, basada en el 85% en farratge. Les pastures naturals aconsegueixen una carn de qualitat, saludable i de sabor diferencial.
-
Mel de mil flors de Sodelplana
Mel crua miltifloral , de primavera o de tardor. Produïda a la Vall de Barcedana exclusivament a partir de la seva flora silvestre i de la dels sus conreus. Aquesta mel és l’expressió del seu variat paisatge botànic i floral.
-
Oli fet amb oliveres centenàries de Sodelplana
Des d’una petita finca agrícola a Sant Cristòfol de la Vall (Pallars Jussà), al peu del Montsec, treballada amb filosofia ecològica, So del Plana ens ofereix aquest oli d’oliva verge extra d’olives arbequines
-
Llavors d’Oportunitats
Llavors d’Oportunitats és un projecte d’agricultura social impulsat per la cooperativa Alba Jussà l’any 2019. Amb aquest projecte volem recuperar i preservar llavors tradicionals de varietats d’horta cultivades durant anys als horts dels padrins i les padrines del Pallars Jussà. Des de la seva web es poden comprar packs amb aquestes llavors i aprendre a…
-
Productes tradicionals de Badia Xarcuters
Productes tradicionals del Pallars Jussà de forma artesanal i seguint les receptes familiars. En alguns moments de l’any elaboren l’Hamburguesa “Geoparc”, una hamburguesa inspirada en el geòtop de Puig Pedrós.
-
Formatge Serrat del Triadó
Formatge de llet crua de vaca, produïda en la seva pròpia explotació, situada al Baix Pallars.
-
Mel i oli de Cal Portalé
Productes centrats en l’agricultura ecològica, concretament en la recuperació de varietats d’olivera autòctones del Pallars. La seva filosofia gira al voltant de la tradició, la qualitat i el respecte pel territori.
Ens visites?
Hi trobareu mapes del territori, guies de camp, quaderns, el nostre catàleg d’entitats col·laboradores i tota la informació que necessiteu per gaudir al màxim de la vostra visita..